Last update: 14-06-2011

Tirol,mijn tweede vaderland

     LENTE          ZOMER         HERFST        WINTER

 

St, Johann in Tirol (Aktuele sneeuwberichten voor St.Johann i.Tirol op deze link: https://www.bergfex.at/stjohann-tirol/schneebericht/

Sind 1 december 2006 heb ik Nederland ingeruild voor Tirol. Een Tiroler zal nooit zeggen dat hij Oostenrijker is. Hij is Tiroler en daarmee uit. Geen wonder dat de Tiroler trots is op zijn land. Hier geldt nog natuur en cultuur. Dat wat goed is moet zo blijven. Oude gebouwen worden goed onderhouden en tradities staan hoog in het vaandel.

Wij wonen in St. Johann. i. Tirol, in een flatje, waarin wij voldoende ruimte hebben om aangenaam te kunnen leven. De woonkamer op het zuiden gericht en we hebben nog net zicht op het bovenste gedeelte van de Kitzbühlerhorn.


Onze faforiete muziekzender is Radio U-1 Tirol. Ook wel genoemd "Radio Unterland"
 

Wilt u weten hoe het toegaat op een vijftigste verjaardag in Tirol? Hansi en Andrea zingen voor onze schoonzuster Barbara Wörgötter, in de Grander Schupf, in St. Johann i. Tirol, Dit is een almrestaurant, die bij skiërs wel bekend zal zijn, ergens halverwege de top van de Kitzbühlerhorn:            

U kunt hier onze leefomgeving bekijken.   

Een aktuele blik wabcamblik op de Kitzbühlerhorn vanaf St. Johann.

Of een webcamblik op de Wilde Kaiser  

Het aktuele weer. en de vooruitzichten.

Is er in de zomermaanden wel wat te beleven in St. Johann i. Tirol? Zeker wel. Hieronder een aantal festiviteiten die u een keer mee moet maken:

Eind september: Knödeltisch  Deze link opent een receptenboek van de verschillende Knödelsoorten die bij de langste Knödeltafel ter wereld worden verkocht. Dit alles gaat gepaard met veel muziek, bier en dans. Het begint meestal in de middag en het eindigd in de kleine uurtjes. Wilt u dit evenement eens meemaken? Reserveer dan vroegtijdig, want dat weekend zijn alle hotels/pensions en Gästezimmer volgeboekt. Echt een aanrader!!!!!!

Wordt deze link t.z.t. gesloten, en wilt u toch het receptenboekje in PDF ontvangen, mailt u mij dan op [email protected]  of via contact op deze site. 

De Bauernmarkt  wordt éénmaal per jaar in het groot gehouden. Boeren bieden hun producten te koop aan in het centrum van St. Johann i. Tirol. De markt is in de herfst (september). Bent u in de buurt, bezoekt u deze dan eens. Gezelligheid muziek, Krapfen, bier en overige dranken. De markt duurt meestal van 08.00 uur tot 14.00 uur.
  
Meer foto's vindt u onder deze link : Bauernmarkt  

Krampus Umzug : Dit evenement vindt meestal begin december plaats. Eenmaal in de vier jaar is er een grote, internationale Krampus Umzug. Deze duurt van 's middag 14.00 uur tot in de avond. Het is echt een indrukwekkend gezicht, wanneer deze "Duivels" over straat lopen en de mensen proberen angst aan te jagen. In het verleden gebeurden er nogal wat ongelukken, daarom is de ambulance, brandweer en politie nadrukkelijk aanwezig.
Een
Zuid Afrikaanse Wikipidea geeft uitleg over dit gebruik.


Zeker een bezoekje waard:
Schwarzer Silberbergwerk.

Beleef van dichtbij hoe 500 jaar geleden meer dan 10.000 mijnwerkers naar zilver en koper zochten en Tirol tot één van de rijkste landen van Europa maakten.
Eens was Schwaz de grootste mijnbouwmetropool van de wereld met meer dan 85% van de zilverproductie van de wereld.
Ervaar alles over de grootste mijnbouw van de middeleeuwen, over het harde leven van de mijnwerkers en over de grote zakenfamilies die met het zilver van Schwaz invloed hadden in de politiek van Europa en de ontdekkingen van de nieuwe wereld,
800 meter diep in de mijn klimt u uit de ratelende lorrie en duikt u onder in de unieke wereld van de met sagen omgeven zilvermijn van Schwaz! Bewonder het, toen zo begeerde, glinsterende vaalerts en de beroemde waterkunst van Schwaz, eens een wonder der techniek! Ontdek de berg van een totaal nieuwe kant! Adem diep de gezonde lucht in de mijngangen in. Het zal u goed doen!
Alhoewel de toegangsprijzen aan de hoge kant zijn, is het zeker de moeite waard en zeker zijn geld waard. Het zal een diepe indruk bij u achterlaten. (ervaringsdeskundige)
Nog wat gegevens voor u:
Adres: Alte Landstrasse 3a /A-6130 Schwaz. tel. 0043.5242.72372                         
email: [email protected]  site: www.silberbergwerk.at
Direct tegenover de mijn is ook een "Planetarium" gevestigd, dat mogelijk in één bezoek meegenomen kan worden.
Verdere info hierover: www.planetarium.at


Wanneer u dan toch in het Inntal bent en wilt weten wat er o.a met het zilver gedaan werd is een bezoek aan de Erlebnis Münze Hall & Münzerturm. de moeite waard. 
Gegevens: Münze Hall, Burg Hasegg 6, A-6060 Hall i. Tirol
email: [email protected]  site:  www.muenze-hall.at  


Verder moet u in het Inntal beslist de beroemde Swarovski Kristalwelten bezoeken.
Ter uwer informatie:
Swarovski, Kristalweltenstrasse 1, 6112 Wattens.
Tel. 0043.5224.51080  email: [email protected]
                                     site:  www.swarovski.com/kristalwelten

 

 

 

 


View Larger Map